Dental Sopron

Tartós fogatlanság esetén a felső állcsont leépülhet, vagyis nem áll rendelkezésre elegendő csontállomány egy esetleges implantációs beavatkozáshoz. Az is gyakran előfordul, hogy ez a csontállomány alkati adottságként már eleve vékony volt, és a foggyökereket csak a sinusból (arcüreg, orrmelléküreg) borított nyálkahártya és/vagy egy nagyon vékony csontlemez fedte.

A sinus lift célja a rendelkezésre álló csontállomány magasságának javítása. Csak így lehet az implantátumokat megfelelő mélyen és tartósan a csontban rögzíteni. Maga a műtét az implantátum csavar behelyezésével egy időben történik. Az implantátum helyének megfelelően a szükséges mértékben – ez pár millimétert jelent – megemeljük az arcüreg alsó nyálkahártyáját, az így kialakult rést pedig csontpótló anyaggal töltjük fel. Az implantátum az így megnövelt területre helyezzük be. Az új csont és az implantátum együtt gyógyul, csontosodik környezetéhez.

A gyógyulást követően az implantátumok ugyanúgy használhatók, mint azokban az esetekben, ahol nem volt szükség arcüreg emelésre.

ONLINE BEJELENTKEZÉS

Töltse ki űrlapunkat és munkatársunk 24 órán belül visszajelez Önnek!

tovább a bejelentkezéshez

szájhigiéniás kezelés

A szájhigiéniás tanácsadás során dentálhigiénikus szakemberünk mindig páciensünk aktuális állapotának és adottságának megfelelő egyéni fog- és szájápolási technikát és eszközöket javasol. Ezek rendszeres, otthoni alkalmazása segít hosszú ideig fenntartani a fogak és az íny ideális állapotát.

A BSW Dental Group tagja