Dental Sopron

Olyan sebészeti módszer, melynek elsődleges célja a fog megtartása. A műtét során szájsebész szakorvos kollégánk eltávolítja a gyökértömött fog feltételezhetően fertőzött gyökércsúcsi részét. A műtét előfeltétele a friss (6 hónapnál nem régebbi) gyökértömés. Amennyiben a gyökértömés régebbi, rezekció előtt ennek cseréje alapfeltétel.

 

A legtöbb esetben akkor végzünk még gyökércsúcs amputációs műtétet, ha korábban a gyökértömést valamilyen okból nem sikerült tökéletesen elvégezni. Ennek okai lehetnek:

a gyökértömés a gyökércsatorna anatómiai rendellenességei miatt nem volt tökéletesen elvégezhető (szűkült, görbe, elágazik, stb.)

a tökéletesnek tűnő gyökértömés után 6 hónappal a röntgenfelvétel szerint a gyökércsúcson mégis gyulladás jelei láthatóak.

 

Sikeres beavatkozással a fog tünetmentessége és funkcióképessége 4-6 hónap múlva érhető el, így elkerülhető a fogeltávolítás és az azt követő fogpótlás.

ONLINE BEJELENTKEZÉS

Töltse ki űrlapunkat és munkatársunk 24 órán belül visszajelez Önnek!

tovább a bejelentkezéshez

szájhigiéniás kezelés

A szájhigiéniás tanácsadás során dentálhigiénikus szakemberünk mindig páciensünk aktuális állapotának és adottságának megfelelő egyéni fog- és szájápolási technikát és eszközöket javasol. Ezek rendszeres, otthoni alkalmazása segít hosszú ideig fenntartani a fogak és az íny ideális állapotát.

A BSW Dental Group tagja