Dental Sopron

Étkezés után az ételmaradék lerakódhat a fog felszínén, ezt nevezzük lepedéknek (plakk). A gondos fogmosás ellenére a lepedék a fogakon marad a nehezen elérhető helyeken, és idővel fogkővé alakul. A fogkő számos megbetegedést (pl. fogínygyulladás) okozhat, ezért a rendszeres – évi 3-4 alkalommal végzett – szájhigiéniai kezelés alaposan indokoltnak tekinthető. Esztétikai szempontból is javasolt, mivel a nikotin, a kávé, a tea és a vörösbor idővel el is színezheti a fogakat.

 

A teljes körű szájhigiéniai kezelés során utrahangos berendezéssel eltávolítjuk a fogkövet, kitisztítjuk a fogágyakat, és egy úgynevezett air-flow kezelést is végzünk, melynek során vízzel kevert sószemcséket szórunk nagy sebességgel a fog felszínére. A nagy nyomásnak köszönhetően eltávolíthatjuk mind fogkövet, mind pedig az elszíneződéseket. A beavatkozás teljesen fájdalommentes, és a fogzománc sem sérül eközben, az elszíneződések azonban az elérhetetlen helyekről is eltűnnek. Az air-flow kezelést a fogak polírozása követi, ami után a lepedék és a baktériumok kevésbé könnyen tapadnak meg a fogak felszínén.

 

A rendszeres, fogorvosi rendelőben végzett tisztításokkal érhető csak el, hogy olyan sima és száz százalékig fogkőmentes fogfelületeket kapjunk, amit pácienseink már otthoni fogmosással is fenn tudnak tartani.

 

A szájhigiéniai kezelést fogfehérítés előtt is mindig alkalmazzuk. Ezzel egyrészt fokozzuk a fogfehérítés hatékonyságát, másrészt gondoskodunk arról, hogy a pácienseinknek nem csak gyönyörű fehér fogai, de egészséges fogínye, fogkő- és lepedékmentes fogazata is legyen.

 

ONLINE BEJELENTKEZÉS

Töltse ki űrlapunkat és munkatársunk 24 órán belül visszajelez Önnek!

tovább a bejelentkezéshez

szájhigiéniás kezelés

A szájhigiéniás tanácsadás során dentálhigiénikus szakemberünk mindig páciensünk aktuális állapotának és adottságának megfelelő egyéni fog- és szájápolási technikát és eszközöket javasol. Ezek rendszeres, otthoni alkalmazása segít hosszú ideig fenntartani a fogak és az íny ideális állapotát.

A BSW Dental Group tagja