Dental Sopron

A fogászati implantáció a foghiányok pótlásának legmodernebb bevett módszere. Az eljárás legnagyobb előnye, hogy megkíméli a többi fogat, ugyanakkor hosszú távú, tartós megoldásnak bizonyul. Az implantáció során titániumból készült “műgyökereket” ültetünk be, és az azokra épített koronákkal, vagy hidakkal pótoljuk a hiányzó fogat. Az implantáció célja a teljes protetikai helyreállítás, azaz a tökéletesen használható és esztétikus fogpótlás elkészítése. Implantációval egy, vagy akár több hiányzó fogat is pótolhatunk. Megfelelő számú implantátum teljes körhidak rögzítésére is alkalmas.

Az implantátum anyaga:

Fogászati implantátum csak olyan anyagból készülhet, amely nem károsítja a szervezetet, biztosítja a kapcsolatot az implantátum és a környező szövetek, elsősorban csontszövet között, formatartó, nem korrodál, ellenáll a szöveti reakcióknak, és megfelelő szilárdságú. Ezeknek a tulajdonságoknak leginkább a tiszta, ötvözetlen titán felel meg. A titánt az emberi szervezet teljes mértékben befogadja, így a kilökődéstől nem kell tartani. Biológiai tulajdonságainak köszönhetően a csontsejtek hozzánőnek a titán felületéhez, az implantátum a környezetéhez csontosodik, a szervezet részévé válik. Megfelelő színvonalon kivitelezett beültetési technika mellett, szakmailag helyesen elkészített felépítménnyel az implantátumok élethosszig szolgálhatnak.
A fogbeültetés egy egyszerű beavatkozás, ugyanakkor nagy figyelmet, gondos tervezést, precíz munkát és magas szintű szakmai hozzáértést követel. Ugyanarra az állapotra több megoldás is alkalmazható, ezért mindig a pácienssel egyeztetve, az egyéni adottságokat figyelembe véve készítjük el a kezelési tervet.

Amennyiben a meglévő csont mennyisége nem teszi lehetővé az implantációt, csontpótló-anyag behelyezésével megoldható a probléma. A csontpótlást szükség, illetve igény esetén szintén elvégezzük rendelőnkben.

Az implantáció előnyei:

 • Egyetlen fog hiánya esetén nincs szükség a szomszédos fogak lecsiszolására úgy, mint a hagyományos módszerrel készített hídpótláshoz
 • Rögzített fogpótlás készíthető akkor is, amikor hagyományos eszközökkel már csak kivehető pótlásra lenne lehetőség
 • Nagyobb stabilitást és biztonságérzetet nyújt, mint a hagyományos pótlások
 • Az implantátumra készülő felépítmény kiváló esztétikai hatást biztosít
 • A rágófunkció szinte tökéletesen helyreállítható
 • Javítja az életminőségét, komfortérzetet biztosít
 • Tartós és hosszú távon jól funkcionáló megoldást jelent
 • Az implantátum csontot tart fenn maga körül (foghiány esetén a funkciókiesés következtében a csont pusztulni, sorvadni kezd)
 • A kivehető fogpótlás stabilitását nagymértékben javítja
 • Kellő mennyiségű implantátum beültetésével teljes foghiány esetén is készíthető fix, rögzített körhíd

Az implantációs kezelés lépései:

 

 1. az implantátum behelyezése
 2. gyógyulási idő (általában több hónap, amíg a környező csontszövet körbenövi, és terhelhetővé válik)
 3. az implantátum nyitása, gyógyulási csavar behelyezése
 4. lenyomatvétel a fogpótláshoz
 5. az elkészült korona/híd rögzítése, vagy fogsor behelyezése

 

Az implantátum behelyezése után általában 3-6 hónap gyógyulási időt javasolunk, hogy a műgyökér becsontosodjon (belenőjön az állcsontba), és a szervezet befogadja az implantátumot.

A gyógyulási idő elteltével készíthetjük el a kívánt fogpótlást az implantátumra.

ONLINE BEJELENTKEZÉS

Töltse ki űrlapunkat és munkatársunk 24 órán belül visszajelez Önnek!

tovább a bejelentkezéshez

szájhigiéniás kezelés

A szájhigiéniás tanácsadás során dentálhigiénikus szakemberünk mindig páciensünk aktuális állapotának és adottságának megfelelő egyéni fog- és szájápolási technikát és eszközöket javasol. Ezek rendszeres, otthoni alkalmazása segít hosszú ideig fenntartani a fogak és az íny ideális állapotát.

A BSW Dental Group tagja