Dental Sopron

A kombinált fogpótlás két részből áll:

  1. rögzített pótlás, híd (további információ található még a „Fémkerámia korona és híd” menüpontnál);
  2. kivehető, részleges pótlás (további információ található még a „fogsor (kivehető fogpótlás)” menüpontnál).

 

Az ún. kombinált pótlás (a rögzített és a kivehető fogpótlás kombinációja) sok esetben az egyetlen járható út, amennyiben a páciens nem rendelkezik elegendő foggal, hogy hídpótlást készíthessünk a teljes állcsontjára és/vagy implantátumot helyezzünk be (pl. a csont hiánya vagy a kedvezőtlen kondíciók miatt nem lehetséges).

A meglévő fogakra hidat rögzítünk, amelyhez egy fémlemezre készített részleges fogsort kapcsolunk. Ezt a fogsort egy vagy két oldalon (az illeszkedési helytől függően) speciális, ún. csúsztató köti össze a híddal, pontosabban ez illeszkedik a hídhoz.

Ennek a precíziós csúsztatónak – ami összefogja a két különböző fogpótlást – köszönhető a fogsor stabilitása, így biztosítva a tökéletes harapást és az esztétikus külső megjelenést egyaránt.

Előnyei a hídpótlással szemben az egyszerű megjelenés, az alacsonyabb ár, valamint kisebb a további problémák kialakulásának a valószínűsége. A kivehető rész fémlemezre készül, ezért a hasonló stabilitású kivehető pótlásokhoz képest kisebb méretű, így gyakorlatilag észrevehetetlen. A híd elosztja a harapás által kifejtett erőt, ami jelentősen meghosszabbítja a pótlás élettartamát.

ONLINE BEJELENTKEZÉS

Töltse ki űrlapunkat és munkatársunk 24 órán belül visszajelez Önnek!

tovább a bejelentkezéshez

szájhigiéniás kezelés

A szájhigiéniás tanácsadás során dentálhigiénikus szakemberünk mindig páciensünk aktuális állapotának és adottságának megfelelő egyéni fog- és szájápolási technikát és eszközöket javasol. Ezek rendszeres, otthoni alkalmazása segít hosszú ideig fenntartani a fogak és az íny ideális állapotát.

A BSW Dental Group tagja